Progenta Nieuws

De schoonmaak als Vitale beroepsgroep

Uiteraard raakt deze crisis ook ‘onze’ mensen en processen en hebben we hard gewerkt om te komen tot een pakket aan maatregelen en aanpassingen in onze werkwijzen. Dit om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening zoveel mogelijk, vooral veilig, door kan gaan.

Temeer daar Minister Bruins van VWS de schoonmaak als vitale beroepsgroep aangemerkt tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Schoonmaakbranche heeft ook beschermingsmiddelen nodig voor vitaal werk
Om haar vitale werk te kunnen blijven doen, heeft de schoonmaakbranche schaarse materialen als mondkapjes nodig. OSB, de overkoepelende brancheorganisatie, heeft daarom bij VNO-NCW gepleit om bij de verdeling hiervan ook een aandeel te reserveren voor de bevoorrading van schoonmaakbedrijven.  

Daarnaast moedigt OSB schoonmaakbedrijven aan om elkaar te helpen als dat nodig is.

Handig: brieven met de verklaring dat schoonmaken een vitaal beroepis 
Nog steeds komen bij de Corona Helpdesk van OSB veel vragen binnen over de verklaring dat schoonmaken een vitaal beroep is. Daarom nogmaals een verwijzing naar de brieven die OSB op haar website heeft staan, bedoeld voor de kinderopvanggrenswerkers en arbodienst.

Harriët Noltes

Add comment